Sobre el bloc

Cada setmana farem una ruta en bicicleta per una carretera secundària... però segur que ens deixarem molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris. O millor, teniu fotografies? Envieu-nos-les al correu del programa carreteressecundaries@xtvl.tv. Esperem que gaudiu de les propostes que us fem!

23/07/2009

De festa en bici per Barcelona

 

Si has de sortir de festa per Barcelona amb cotxe és molt complicat... on l'aparques, qui no beu pel tema de l'alcoholèmia, en rotllo, vaja. La solució més pràctica és una bicicleta plegable, pots anar a qualsevol lloc i quan arribes la plegues i la deixes en un racó per a que no molesti.

Comencem la ruta agafant la línia 4 a Verdaguer. Plego la meva bici i cap al metro que hi falta gent! A l'andana ens trobem en Marc que ens ajuda a l'hora de plegar la bicicleta... que voleu que us digui, estic acostumat a anar amb bicis d'una sola peça. En Marc és un home Brompton, l'espècie més desenvolupada de ciclista urbà: modern, ecosostenible, i que tant du calça curta com maletí d'executiu. A banda, en Marc és un empresari de l'hostaleria enamorat de Barcelona i promotor de la bicicleta com vehicle turístic.

Baixem del Metro a Jaume I i comencem la ruta amb en Marc pel carrer del Sots Tinent Navarro i cap a la plaça dels Traginers on ens acompanya a una botiga-taller de bicicletes per a que ens ajustin el canvi de marxes. La plaça dels Traginers, és un bon lloc per començar la festa en bicicleta!

Un cop posada a punt la bicicleta, continuem pedalant per Barcelona amb en Marc fins a arribar al carrer de la Mercè on trobem la Plata una antiga taverna al cor de la Barcelona més agradable per pedalar-hi. Els plats estrella de la casa són el peixet fregit i les anxoves. És un d'aquests bars que va estar a punt de desaparèixer però que al final ha sobreviscut i a més s'han posat de moda i apareixen a totes les guies...

El carrer de la Mercè, era un antic carrer per on passaven el carruatges, avui en dia és un pas de bicicletes... ens trobem amb un veí que ens ensenya l'interior d'una finca del segle XVIII que ha albergat grans artistes entre els seus murs... voleu saber quins? no us perdeu el capítol d'aquesta setmana...

Continuem avançant i ja es va fent de nit. Segueixo en Marc fins a la plaça de Sant Just, passant pel carrer Ample, el carrer den Carabassa, la plaça Gerorge Orwell, el carrer Escudellers, el carrer d'Avinyó, la baixada de Sant Miquel i fins arribar a aquesta plaça, que està darrere de la plaça Sant Jaume. Aquí el Marc ens explica perquè va decidir dedicar-se al què es dedica... i per què li agrada tant anar en bicicleta per la ciutat!

Decideixo deixar en Marc enrere (no deixa de rebre trucades telefòniques) i marxar sol en bicicleta per la Barcelona medieval. Agafo el carrer de la Palma de Sant Just, el carrer de Regomir, torno a agafar el carrer Ample, passo pel carrer dels Agullers, per Santa Maria del Mar i pel Fossar de les Moreres i arribo al carrer Montcada. Visito el Palau Dalmases i xerro una estona amb l'Aurelio que és un apassionat del Barroc. A les nits es fan recitals de poesia i es canta òpera... el mateix que es feia fa 300 anys, ni més ni menys.El recital em fa descobrir que la meva cultura sobre òpera és molt limitada... i més en aquestes hores de la nit.

Decideixo acabar la ruta al passeig del Born... que està ple de gent noctàmbula i que em fan adonar que jo, la festa, la prefereixo gaudir d'una altra manera.

 


Mostra un mapa més gran

Descarrega't l'arxiu PDF amb el mapa i la ruta

Aquesta és la ruta que hem fet avui amb la bicicleta... però segur que ens hem deixat molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris al bloc.
Teniu fotografies? Envieu-nos-les a carreteressecundaries@xtvl.tv.


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl