Sobre el bloc

Cada setmana farem una ruta en bicicleta per una carretera secundària... però segur que ens deixarem molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris. O millor, teniu fotografies? Envieu-nos-les al correu del programa carreteressecundaries@xtvl.tv. Esperem que gaudiu de les propostes que us fem!

07/08/2009

Volta ciclista a Barcelona

La nova Barcelona, moderna i sostenible, també és ciclista. Ho és ara i ho ha estat sempre.

La façana litoral és terra de ciclistes i compta amb carrils bici adequats per a passejar a la vora de la platja. Aquesta és l'obertura al mar i aquí es veu l'evolució de la ciutat que es reconstrueix a sobre d'ella mateixa una vegada i una altra. El port olímpic ara és un punt de referència a Barcelona.

En el recorregut d'aquesta ruta es barregen les bicicletes i els turistes, avui en dia anar en bicicleta és un divertiment, abans era cosa de pobres. Al passeig ens trobem els primers aparcaments de Bicing, pervers invent. L'usuari que abans no anava en bici ara hi va, és l'efecte que té la moda de la sostenibilitat.

Fem una parada a la plaça Brugada, on es troba la font dedicada a Carmen Amaya. La llegenda diu que la cantant i ballarina de flamenc venia de petita a buscar aigua a una font situada en aquest mateix lloc. Aquell barri de barraques i pescadors, Somorrostro, ja no existeix.

Aquell barri va deixar lloc a un altre, a la Barceloneta trobem la llibreria Negra y Criminal, allà el seu propietari, l'últim no-ric que arribà al barri, ens recomana el llibre Contrareloj, d'Eugenio Fuentes, una història on assassinen el maillot jaune del tour de França.

Continuem pedalant pel litoral barceloní fins a arribar al Moll de la Fusta, on hi havia treballat fa molts anys guardant fusta al moll el poeta del barri, Joan Salvat-Papasseit. Un monument recorda el seu poema Nocturn per a acordió.

Escolteu el poema musicat per Ovidi Montllor

Enfile el Paral·lel amunt cap a la plaça Espanya sortejant tota mena d'obstacles: furgonetes de repartiment, vianants... . Un cop allà haurem de canviar de bici i vestimenta si volem pujar al Castell de Montjuïc, el final de la nostra ruta.


Mostra un mapa més gran

Descarrega't l'arxiu PDF amb la ruta i el mapa

Aquesta és la ruta que hem fet avui amb la bicicleta... però segur que ens hem deixat molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris al bloc.
Teniu fotografies? Envieu-nos-les a carreteressecundaries@xtvl.tv.


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl