Sobre el bloc

Cada setmana farem una ruta en bicicleta per una carretera secundària... però segur que ens deixarem molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris. O millor, teniu fotografies? Envieu-nos-les al correu del programa carreteressecundaries@xtvl.tv. Esperem que gaudiu de les propostes que us fem!

13/08/2009

Penedès, la plana del cava

La ruta d'avui comença a Sant Sadurní d'Anoia, ciutat del cava per excel·lència. El cava ens agrada als catalans, és una manera d'entendre el país i la cultura. La Montse fa d'amfitriona de la ciutat, aquí tothom està relacionat amb el cava d'una manera o d'una altra.

Veiem alguns edificis representatius de Sant Sadurní, entre ells l'Ateneu Agrícola de l'arquitecte Miquel Madurell Rius, resultat de la fusió de diverses associacions que es reuneixen per parlar.

En Jesús Castaño és el meu company de ruta a partir d'aquí. Sortim de Sant Sadurní i fem camí cap al Coll del puticlub (els Casots), amb una pujada considerable. A punt de fer cim ja es veu el puticlub. Baixem els Casots entre vinyes i fem una parada per a refrescar-nos.

M'acomiado d'en Jesús i segueixo el meu camí cap a la cava Segura Viudas perquè m'ensenyin el procés d'elaboració del cava. Allà dins s'hi està ben fresc. Estem d'acord que amb una bona matèria prima i el temps necessari a les bodegues, la beguda resultant serà boníssima.

Amb l'ampolla plena de cava de ben segur que arribarem corrents un altre cop fins a Sant Sadurní.


Mostra un mapa més gran

Descarrega't l'arxiu PDF amb la ruta i el mapa

Aquesta és la ruta que hem fet avui amb la bicicleta... però segur que ens hem deixat molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris al bloc.
Teniu fotografies? Envieu-nos-les a carreteressecundaries@xtvl.tv.


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl