Sobre el bloc

Cada setmana farem una ruta en bicicleta per una carretera secundària... però segur que ens deixarem molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris. O millor, teniu fotografies? Envieu-nos-les al correu del programa carreteressecundaries@xtvl.tv. Esperem que gaudiu de les propostes que us fem!

13/08/2009

La personalitat de la Costa Brava

Ens trobem al Port de Palamós, fins fa cent anys ple de vaixells de pesca i un indret dedicat íntegrament a l'agricultura.

L'any 1908 en Ferran Agulló va fer servir per primera vegada l'adjectiu Costa Brava per a descriure aquesta meravella de la costa catalana. Un segle després ha patit una revolució que ha donat pas a l'aparició dels primers edificis alts que destaquen per sobre les casetes més antigues.

Seguim el camí de ronda fins a arribar a la Cala de la Fosca. Aquí es troba la roca on es van fondre en un petó El pastor i la sirena de la llegenda de l'Empordà.

La següent platja és la Cala s'Alguer, allà en Rafel és propietari d'una casa que pertany a la família de la seva dona des de fa molts anys. Per sort només són una vintena de barraques, l'especulació urbanística encara no s'ha apoderat d'aquest paratge.

La Cala de Castell és un mite de la preservació del medi natural de la Costa Brava, fruït d'un miracle i de la voluntat popular que va dir NO a la seva urbanització en un referèndum local. Però, no tota la bellesa està al litoral, tot seguit deixem la costa i ens dirigim a Fitor passant pel Mas Torroella, una de les cases fortes de la comarca que millor s'ha conservat.

L'ermita de Fitor és un dels indrets més visitats del massís de les Gavarres i gràcies a les donacions es conserva en molt bon estat. El perfil del peregrí a Fitor és basicament ciclista.

Emprenem el camí ral que lliga Palamós amb Girona. En aquest punt la via es complica amb camins empedrats, ens costa una mica i fins i tot pateixo una petita caiguda sense conseqüencies. Arribem al Coll de la Ganga i en Rafel em promet que no travessarem més trialeres.

De nou ens trobem a la platja de Palamós i observem tots els turistes aliens a les meravelles que s'amaguen a les seves esquenes.


Mostra un mapa més gran

Descarrega't l'arxiu PDF amb la ruta i el mapa

Aquesta és la ruta que hem fet avui amb la bicicleta... però segur que ens hem deixat molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris al bloc.
Teniu fotografies? Envieu-nos-les a carreteressecundaries@xtvl.tv.


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl