Sobre el bloc

Cada setmana farem una ruta en bicicleta per una carretera secundària... però segur que ens deixarem molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris. O millor, teniu fotografies? Envieu-nos-les al correu del programa carreteressecundaries@xtvl.tv. Esperem que gaudiu de les propostes que us fem!

21/08/2009

Montseny, el jardí de casa

La ruta pel Montseny la comencem a l'estació de tren de Sant Celoni. Hem fet aquesta petita trampa perquè amb la xafogor que cau, venir fins aquí en bicicleta ens hauria matat abans de començar.

Pujarem el Turó de l'home, un dels ports de muntanya més durs de fer en bicicleta. El Montseny és una reserva de la biosfera, un mosaic de singulars paisatges mediterranis i centreeuropeus. La proximitat a Barcelona l’ha convertit en el jardí de casa dels urbanites. La rica biodiversitat i la petjada cultural humana, fan del Montseny un patrimoni universal i un lloc atractiu de visitar.

La bellesa del massís ha inspirat artistes i intel·lectuals que, des del segle XIX, s’hi ha instal·lat. Visitem l'antiga casa del pare del teatre català, Frederic Soler "Pitarra", ens la mostra el seu besnét, Josep Maria. Allà l'artista va gestar alguna de les comèdies que més tard van seduïr la burgesia de l'època.

Al Montseny l'ésser humà fa molts anys que viu en harmonia amb el medi natural, el Doctor Martí Boada ens explica com aquesta zona és una mena de baròmetre del canvi climàtic. La temperatura ha augmentat més d'un grau i les estructures dels boscos estan canviant, en aquest cas l'alsina està substituint el pi.

El Doctor no em recomana pujar al Turo de l'home un dia tan calorós però jo enfile cap allà, farem les parades que facin falta.

No és un turonet encara que estigui al costat de casa, mentre descansem un ciclista s'atura per a comprovar que estem bé. En Guillem Lladó ens deixa que l'acompanyem, és un triatleta en plena forma i un cama lluent, no sabeu què vol dir? Consulteu el nostre diccionari, i si creieu conèixer més tipus de ciclistes no dubteu en comentar-nos-ho!

L'atac final al turó no defrauda, amb vent en contra i un desnivell de fins al 14%, té fama de ser el port més dur de Catalunya. Però, per sort, tot el que es puja es baixa i arribem gairebé sense pedalar a Sant Esteve de Palautordera, i d'allà un altre cop a Sant Celoni.


Mostra un mapa més gran

Descarrega't l'arxiu PDF amb la ruta i el mapa

Aquesta és la ruta que hem fet avui amb la bicicleta... però segur que ens hem deixat molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris al bloc.
Teniu fotografies? Envieu-nos-les a carreteressecundaries@xtvl.tv.


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl