Sobre el bloc

Cada setmana farem una ruta en bicicleta per una carretera secundària... però segur que ens deixarem molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris. O millor, teniu fotografies? Envieu-nos-les al correu del programa carreteressecundaries@xtvl.tv. Esperem que gaudiu de les propostes que us fem!

24/01/2011

Montserrat més enllà de mites i llegendes

Llegendes, mitologia, espiritualitat...No, no, no busco això a Montserrat. Hi busco la gent normal, la que viu i treballa al territori. Com en Ramon Soler, de can Pujolet, a Marganell. Matonaire.

Seguim fent la volta la massís buscant montserratins autèntics, si la pluja ens deixa. A Cal Vicentó m’espera l’Albert, un artesà peculiar.

La Portals és una pedalada de muntanya que dona la volta a Montserrat. El que no m’esperava és trobar-me a en Pepe Cuevas, ànima de la prova.

La història de Montserrat comença al segle XI quan l'abat Oliva aixeca un petit monestir, destruït del tot a la Guerra del Francès, allà on hi ha l’actual, que és de 1844. Per preservar tot el massís, l’any 1987 va ser declarat Parc natural.

La biodiversitat d’un parc natural fa que hi habitin tota mena d’espècies, ciclistes inclosos. I el de Montserrat no podia ser una excepció.

Que bo que sóc, li estic aguantat el ritme a tot un campió!

Sort que ens desviem una tros més amunt, m’estava traient de punt aquest home. Jo faig cap a la Vinya Nova, un mas que abans donava de menjar els monjos del monestir...i ara als turistes de diumenge.

Recorregut del Carreteres Secundàries de Montserrat

Inici de la ruta visita a Cal Pujolet on es fabrica un dels millors matós de la comarca. Ramón Soler es a més membre de l’ADF i segons sembla descendent del veritable timbaler del Bruc.

.- Trobarem a Pepe Cuevas i anirem a esmorçar a Marganell. Ens trobarem amb Ramón Bisbal, director del Parc Natural de Montserrat, mentre menjem un entrepà.

.- Rodatge per les pistes de la Portals de Montserrat durant el recorregut ens trobarem amb Pepe Cuevas (organitzador) i Israel Nuñez ciclista professional.

Amb 15 mil hectàrees, 11 municipis i 26 reserves naturals, aquesta és la millor zona volcànica de la península. Són 40 cons i més de 20 colades que fan que el paisatge sigui exuberant, i ple de turistes i escolars, que també són espècies protegides.

.- A Collbató descobrirem l’empresa Orgues Blancafort amb l’Albert Blancafort artesà i un dels pocs fabricants d’orgues de tot l’Estat Espanyol. La seva es al tercera gerenació que es dedica a fabricar aquests estris.

.- Visita al Restaurant La Vinya Nova i el seu propietari Andreu Solà aquest es un restaurant que queda als peus de la Serralada del Litoral. Aquest lloc s’omple cada cap de setmana de centenars de families que venen d’esbarjo a Montserrat.

 

carreteressecundaries_montserrat_mapa


Mostra un mapa més gran

Descarrega't l'arxiu PDF amb la ruta i el mapa

Aquesta és la ruta que hem fet avui amb la bicicleta... però segur que ens hem deixat molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris al bloc.
Teniu fotografies? Envieu-nos-les a carreteressecundaries@xtvl.tv.


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl