Sobre el bloc

Cada setmana farem una ruta en bicicleta per una carretera secundària... però segur que ens deixarem molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris. O millor, teniu fotografies? Envieu-nos-les al correu del programa carreteressecundaries@xtvl.tv. Esperem que gaudiu de les propostes que us fem!

07/08/2009

Garraf, el parc new age

La nostra aventura comença al mur de Begues, un lloc on abans es celebraven festes i revetlles. Ara és un mirador des d'on contemplem la serralada del Garraf, de sol calcari i difícil conreu.

Prosseguim el nostre camí i ens aturem en un vell mas reconvertit en allotjament rural per a parelles sense criatures, La Merla Blanca. L'aigua del massís del Garraf és molt preuada, a l'entrada d'aquest mas trobem una font per què els ciclistes puguin hidratar-se.

Cadascuna de les habitacions representa un animal que evoca diferents sentiments. L'habitació Oca selvàtica, per exemple, representa l'arrelament familiar i la fidelitat. La Marta i l'Emanuele ens expliquen que moltes parelles l'escullen, sense saber-ho, per a demanar-li matrimoni a la seva parella.

Deixem enrere les creences dels antics druides i continuem pedalant fins a arribar al Monestir Budista de referència a Catalunya. Aquest antic palau modernista, reconvertit l'any 1996, ha aconseguit occidentalitzar una mica aquesta religió introduint-hi algunes delícies com el pa amb tomàquet.

Allà mateix coneixem el Ramon i el Joan Manel. Ells també es mouen en bicicleta i em deixen continuar el viatge amb ells, així segur que no em perdo i estic més acompanyat.

Tots tres arribem al Mas Quadrell, regentat per en Daniel Straumann, un suís que va deixar Basilea per a dedicar-se a la fabricació artesana i biodinàmica de cava de xarel·lo.

Fem un tastet i marxem que ja es fa tard, comencem a notar la duresa de les pujades i el defalliment, però el ciclista mai no es rendeix. En Joan Manel pateix una mica i li faig saber que correspon perfectament amb el perfil de ciclista que nosaltres anomenem el cuñao engañao, no sabeu què vol dir? Consulteu el nostre diccionari, i si creieu conèixer més tipus de ciclistes no dubteu en comentar-nos-ho!

Ara toca la baixada de tornada cap a Begues, final d'aquesta ruta, els meus companys de viatge em convidem a dinar una bona paella al restaurant El niu de Begues. Bon profit!


Mostra un mapa més gran

Descarrega't l'arxiu PDF amb la ruta i el mapa

Aquesta és la ruta que hem fet avui amb la bicicleta... però segur que ens hem deixat molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris al bloc.
Teniu fotografies? Envieu-nos-les a carreteressecundaries@xtvl.tv.


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl