Sobre el bloc

Cada setmana farem una ruta en bicicleta per una carretera secundària... però segur que ens deixarem molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris. O millor, teniu fotografies? Envieu-nos-les al correu del programa carreteressecundaries@xtvl.tv. Esperem que gaudiu de les propostes que us fem!

14/02/2011

La bona vida a Girona. Part 1

Fa quatre dies era una ciutat de províncies, emmurallada, que es resistia el francès, i avui no se li resisteix ningú. I menys els francesos. Rica, noble, culta i bella, Girona seria Siena si el Gironès i l’Empordà fossin la Toscana. Però l’Onyar n és l’Arno, i Girona,per sort, és catalana.

La premsa gastronòmica parla de ‘creativitat i sentiments a l’hora de percebre l’experiència sensitiva dels elements de cada plat’. Com es poden arribar a dir tantes bajanades en tant poques paraules per parlar de menjar? Que en sap la premsa de la família Roca?

Podria escriure una guia de Girona i per cadascun dels carrers em caldrien nous adjectius: Santa Clara, Pont de Pedra, Rambla de la Llibertat, plaça de la Independència. Són carrers nets, on les velles pedres es barregen amb la modernitat, on el passat forma part del present perquè no s’entenen l’un sense l’altre. Si l’antiga Gerunda era una capitaleta provinciana de la qual roma no en tenia mai noticia, la Girona contemporània és la ciutat que tothom, declaradament o d’amagat, estima i enveja.

Si a Girona m’hi trobo bé, a la Llibreria 22 m’hi sento com a casa. De llibreria progre dels setanta a icona del talent i la creativitat que empeny la ciutat, en Guillem Terribas ha convertit una botiga en un centre d’agitació cultural. I això val molt.

Jo no sóc de menjar dolç, però els xuxus de can Castelló no me’ls perdo.

Ep, que ens quedem a Girona.

 

 

carreteressecundaries_girona_mapa


Mostra un mapa més gran

Descarrega't l'arxiu PDF amb la ruta i el mapa

 

Aquesta és la ruta que hem fet avui amb la bicicleta... però segur que ens hem deixat molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris al bloc.
Teniu fotografies? Envieu-nos-les a carreteressecundaries@xtvl.tv.


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl