Sobre el bloc

Cada setmana farem una ruta en bicicleta per una carretera secundària... però segur que ens deixarem molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris. O millor, teniu fotografies? Envieu-nos-les al correu del programa carreteressecundaries@xtvl.tv. Esperem que gaudiu de les propostes que us fem!

01/03/2011

El Corredor, la natura amable

Els camins són ràpids, la pineda frondosa i el sauló humit a aquesta hora. Pedalar pel Corredor és creure que l’harmonia entre l’ésser humà i aquesta natura amable, és possible. A veure si la Maria Rosa Terrado m’ho explica.

Totes les races de burros que poden estar en perill d’extinció tenen al Corredor la seva casa des de 1998. La Paloma Vicente i en Joan Companyó conserven i recuperen l’espècie. Em voldran convèncer de que canviï la meva bici per un ruc?

Rucs o no, els que anem en bicicleta som gent arrelada a la terra. Però l’Elisenda m’ha assegurat que, saltant pels pins com un esquirol, em sentiré a tocar del cel. Ja ho veurem.

En teoria tot sempre és molt fàcil,però estic lligat i no puc fugir, Carreteres secundàries de l’aire, allà vaig. No hi ha més remei.

L’Elisenda te raó, ho reconec: la impressió d’anar per damunt dels arbres és excitant. És com quan, de petit, m’enfilava a la figuera de casa, però en format de gran espectacle.

Tant a dalt dels arbres com a terra, al segle XVI va fer molt de fred a Catalunya, tant, que a Canyamars fins i tot van fer un pou de glaç. No se si van ser ells els inventors dels combinats amb gel, però avui és municipal i és un dels orgulls de la vila.

Endinsar-se pels camins del Corredor ha estat una experiència agradable. La natura és tan diversa com amable i la seva gent acollidora. Per què us penseu que hi ha tantes famílies que hi venen a passar el diumenge?

 

carreteressecundaries_collserola_mapa


Mostra un mapa més gran

Descarrega't l'arxiu PDF amb la ruta i el mapa

Aquesta és la ruta que hem fet avui amb la bicicleta... però segur que ens hem deixat molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris al bloc.
Teniu fotografies? Envieu-nos-les a carreteressecundaries@xtvl.tv.


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl