Sobre el bloc

Cada setmana farem una ruta en bicicleta per una carretera secundària... però segur que ens deixarem molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris. O millor, teniu fotografies? Envieu-nos-les al correu del programa carreteressecundaries@xtvl.tv. Esperem que gaudiu de les propostes que us fem!

22/02/2011

Andorra, el país inmens - Part 2

Però no solament de pedres, botigues i esquiadors viu Andorra. Dels segles XVII al XIX, a la vall es va treballar el ferro, i la Farga Rossell, activa fins 1876, n’és un bon exemple.

La Farga es pot visitar, descobrireu un dels sectors econòmics més desconeguts del país.

L’Enric Ripoll no és ferrer, és el guia que explica, a cops de mall, com es feia el procés de transformació del mineral de ferro en lingots i la seva comercialització als mercats catalans.

Treballant amb les mateixes eines que els operaris de fa un segle i mig, el visitant pot conèixer els diversos elements de la farga: la trompa, el forn, el mall, el martinet i fins i tot les condicions laborals que tenien els treballadors de l’època.

La federació andorrana de ciclisme ha senyalitzat les rutes dels principals colls de muntanya igual com ho estan els mítics Aspin o Tourmalet.

Però els corredors professionals no s’han d’arreglar ells mateixos les punxades.

No se a vosaltres, però a mi pedalar m’obre la gana. I si voleu veure’m patir pujant coll de Pal, més val que primer m’alimenti en algun lloc de categoria.

Si la Dolors va començar fa 30 anys a recuperar la cuina tradicional d’Andorra i a difondre-la en llibres i congressos, en Josep Maria, el seu fill, li dona avui projecció internacional.

Pal és una estació d’esquí molt moderna, però la pujada no me l’estalvio.

 

carreteressecundaries_andorra_mapa


Mostra un mapa més gran

Descarrega't l'arxiu PDF amb la ruta i el mapa

Aquesta és la ruta que hem fet avui amb la bicicleta... però segur que ens hem deixat molts racons per veure. Els coneixeu? Podeu deixar-nos els vostres comentaris al bloc.
Teniu fotografies? Envieu-nos-les a carreteressecundaries@xtvl.tv.


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl